Програш — це не кінець. Як навчити дітей правильно програвати, граючи в настолки

Напевно, ви спостерігали, як діти — а часом навіть дорослі — сильно засмучуються, коли програють в настолках. Хтось тихо ображається, хтось плаче, хтось втрачає взагалі бажання грати у майбутньому. Ще з дитинства варто навчитися приймати поразку, проте як це робити — знають не всі. Розберімось, як правильно програвати в настільні ігри.

настільна гра купити такамака

Коли гра настільна дарує задоволення кожному: поради від Така Мака

Програш — це винятково досвід, а зовсім не ознака нездатності. Він може бути неочікуваним, адже кожна гра настільна відрізняється за жанром та видом і виграш може залежати зовсім не від здібностей та навичок людини, а від випадковості. Проте навчитися приймати програш не завжди та не для всіх легко. Якщо ви обожнюєте ігри настільні для дітей та дорослих, приділяєте увагу саме такому способу розважатися (адже це корисно та цікаво), скористайтеся порадами від виробника ігор Taka maka щодо того, як правильно програвати та навчити дитину безпроблемно ставитися до поразки — без розчарування та злості:

готовоГоловна умова — спокій. Залишайтеся спокійними незалежно від обставин: діти чутливі, вони дуже близько до серця приймають різні емоції, але не завжди правильно їх розуміють. 
готовоНе варто одразу заспокоювати дитину, навіть використовуючи логічні та добрі пояснення. Емоції природні, вони грають велику роль. Краще казати, що ви розумієте почуття малечі, створювати атмосферу довіри. 
готовоДіти пов’язують будь-який досвід з тим, як батьки ставляться до них. Тому поясніть, що ігри для дітей настільні — це одна справа, а ваша любов до малечі — інша, вона не залежить від ані поразки, ані перемоги. Програш чи помилка не завадить любові. Тому корисно спілкуватися так, щоб дитина не відчувала страху. 
готовоПрограш може стати уроком. Обговоріть з дитиною, чим конкретна ситуація може бути корисною. Заохочуйте дітей за цікаві здібності, зверніть увагу на досягнення — ось там малеча розгадала головоломку, а та настільна гра розкрила особливі навички. Щоб навчити адекватного ставлення до будь-якого результату, дуже корисно, до речі, купити настільні ігри за інтересами конкретних дітей. 
готовоСтворіть ритуал на випадок програшу. Це може бути уявна річ або конкретний предмет, до якого можна «складати» емоції й негативні почуття. Хай дитина навчиться обговорювати, приймати та відпускати власні емоції. В такому випадку настільні ігри дитячі не втратять цікавості та не стануть причиною для поганих спогадів. 

Випробувань в житті багато, програш може очікувати людину на кожному кроці. Тому дуже корисно, щоб настільна гра, купити яку для спільної розваги ви вирішили, допомагала дитині емоційно розвиватися. Програш — невіддільна частина гри, адже програти може будь-хто.

Які настільні ігри замовити краще та чому?

настільні ігри для дітей купити TAKA MAKA

Сьогодні настільні ігри для дітей купити не проблема, адже існує великий асортимент настолок для малечі та всієї родини. Проте батьки завжди бажають придбати якісну продукцію, яка відповідає всім запитам: віку гравців, кількості, продуманості дизайну, інтересам малечі. Також велике значення має продуманість механіки, простота правил, варіативність ігор. Все це доступно на сайті takamaka.com.ua: а ще ми пропонуємо настолки, в які не страшно програвати! Вибрати цікаві та веселі настільні ігри, замовити найкращі забавки та пазли для дітей краще в магазині Така мака.

keyboard_arrow_up